dinsdag 25 september 2012

Smaakklas: Vrijdag 14 september deel 2

Vrijdag 14 september 2012

DE CHOCOLADE - UNIVERSITEIT
Na de middag gingen we naar een 'chocolade-universiteit'. Met Maaike, onze begeleidster, gingen we direct naar een aula. Daar vertelde professor Dewettinck ons hoe chocolade wordt gemaakt. We kregen er ook een doosje met verschillende potjes: van cacaoboon tot chocolade.

CHOCOLOLLY'S
We hebben ook chocoladelolly's gemaakt en ik garandeer je, ze waren lekker! Bij sommigen was hun spuitzakje gescheurd! Die hebben natuurlijk wel een nieuwe gekregen. Deze lolly's mochten we ook versieren met allerlei lekkers en op het einde kregen we deze ook mee naar huis.

HET CACAOLAB
Nadat we de lolly's hadden gemaakt, zijn we naar het cacao- of chocoladelab geweest. Daar kregen we opnieuw informatie en Jeroen mocht er chocolade temperen. Dat is nodig om de slechte kristallen uit de chocolade te halen, en deze mooi te laten glanzen. Daarna werd de chocolade in vormpjes gegoten en ook deze kregen we op het einde mee naar huis.

SMAAKTEST
We hebben ook een smaaktest gedaan met chocolade. Dit was eigenlijk niet zo moeilijk, want je kon al op voorhand zien welke chocolade het meest bitter was. De donkerste. Daarna gingen we met de bus naar huis. (Voor een bezoek aan het Groot Vleeshuis was de tijd helaas op) net voor we aankwamen zongen we nog eens voor onze chauffeur Frank en gaven we hem een applaus omdat hij zo goed gereden had.

Zo, dit was ons artikel. We hopen dat jullie ervan genoten hebben.
Wij alvast wel!

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag Xeo, Jeroen en Robin
De chocoladeprofessor


Geen opmerkingen:

Een reactie posten