dinsdag 25 september 2012

Smaakklas vrijdag 14 sept deel 1

Die morgen maakte de juf ons wakker rond 6u45. We moesten ons snel klaar maken en onmiddellijk onze koffers pakken en kamers opruimen. We gingen met al onze bagage naar beneden en moesten deze buiten onder het afdak plaatsen. Toen was het tijd voor het ontbijt. Deze keer met een lekkere chocoladekoek! Na het ontbijt gingen we onze koffers halen en stapten we in de bus richting Breydelham. Toen we daar aankwamen, kregen we wat uitleg en zagen we een introfilmpje. Er stonden  2 activiteiten op het programma: kookworkshop en een rondleiding doorheen het bedrijf. Wij startten met het laatste. Hiervoor kregen we een beschermjas, een haarnetje en overtrekken voor onze schoenen zodat bacteriĆ«n niet in het bedrijf zouden binnen komen. Ook moesten we bij het binnengaan onze handen ontsmetten. Eerst zagen we waar het vlees werd binnengebracht, daarna de snijkamer, de pekkelruimte, de plaats waar het vlees wordt gebakken en daarna gekoeld en verpakt. Na de rondleiding gingen we terug naar de keuken. Daar vertelde de kokkin ons wat het vijfde ondertussen had klaargemaakt, en wat er voor ons nog te doen stond. Het vijfde maakte een Breydelquiche en een frisse fruitsla als dessert. Wij maakten nog een slaatje met gerookte zalm en gebakken spekblokjes en allerlei hapjes klaar. 's Middags was alles klaar en mochten we dit ook allemaal opeten. Super lekker!

Margo, Manon en Tymen




 

1 opmerking: