donderdag 30 september 2010

"Kijk mama, ik kan fietsen!"

Op woensdag 22 september 2010 was er in heel Vlaanderen 'STRAPDAG'.
Ook onze school deed dit jaar opnieuw mee. Het was de bedoeling dat zoveel mogelijk leerlingen al stappend of trappend naar school komen. En dit deden we massaal. De weergoden waren ons meer dan gunstig gestemd voor half september, waarvoor onze dank
Per graad hadden de leerkrachten een aantal activiteiten voorzien. Voor de derde graad waren het deze:
1. Is alles wel in orde?

De politie kwam langs op school om alle fietsen een na te zien of ze veilig en in orde waren met dewinter voor de deur. De 'meesten' brachten er het goed vanaf:)


2. Hoe werkt dat nu zo'n fiets?


In gemengde groepjes (5de+6de) gingen we gaan onderzoeken hoe een fiets nu precies in elkaar zit, en hoe alles werkt. Elk groepje werkte aan een 2-tal opdrachten uit de fietskoffer. Zoals 'een lekke band leren herstellen', 'hoe zit dat met versnellingen?', 'hoe werkt een dynamo?, enz. In de loop van het schooljaar zullen we nog een aantal andere opdrachten mogen doen.





3. Strappen is een KUNST


Aangezien iedereen al stappend of trappend naar school was gekomen, was onze parking afgesloten voor auto's en hadden we wat vrije ruimte extra. Deze hebben we dan ook kleurrijk ingevuld. We kregen per klas een aantal parkeervakken maakten een stoepkrijttekening in teken van strapdag en veilig verkeer.






4. "Kijk mama! Ik kan fietsen!"


We haalden uiteraard ook onze stuurkunsten boven. Gewapend met onze tweewieler trokken we richting wijk. Daar stond een heus fietsparcour opgesteld. Paaltjes, kegels, hindernissen, heuveltjes, ... kortom alles om het leuk te maken. Vooral de magneet was voor velen één van de moeilijkste opdrachten.